حج راستین
تجربه حضور در میان کاروانیان بیتالله الحرام را با هیچیک از تجربههای مشابه آن در میان ادیان الهی، نمی توان برابر گرفت. حج حضوری است انسانساز و عبرتانگیز و پررمز و راز؛ عبرتی است درازدامن و تاریخساز. حج قصد کردن است .. قصد سفر به خانه خدا. حج راستین آهنگ شستن تن و جان است از زنگار پلیدیها و کژراههها و مطامع بیپایان و بیسرانجام بشری.
حج راستین لبیکی است ابراهیمی به ندای صاحب کعبه. لبیکی است که پژواک آن پس از سپری شدن هزارهها، هنوز در گوش جهانیان طنینانداز است.
حج نمادی است از یک سیر آفاقی و انفسی . سیری است از خلأ شخصیت به ملأ معنویت. سَیَرانی است عرفانی که از هفت شهر عشق می گذرد، ملکوت را در می نوردد و الی الله در جریان می باشد.
حج راستین تأکیدی است بر یکسان بودن امکان عروج و تقرب همه مسلمانان به پیشگاه باریتعالی. حج راستین رمز اتحاد مسلمانان و ضامن انسجام جامعه و امت اسلامی است.
فریضه حج در واقع بیانگر یک رشته مبارزات جانانه و ایثارگرانه و عاشقانه حضرت ابراهیم خلیل (ع) و خانواده گرامی ایشان است در مسیر توحید و ایثار و توکل و تکامل معنوی. تکاملی که از معرفت ابراهیم به وحدانیت باریتعالی آغاز می شود و سپس به شکستن بتهای کعبه توسط وی منجر می گردد و با اتکال و توکلش به ذات واحد احد خداوند قادر متعال و مبارزهاش با شیطان و به قربانگاه بردن فرزندش اسماعیل تدواوم می یابد.
سرانجام، این مبارزه جانانه، با ایثارگری هاجر ـ همسر ابراهیم ـ و امیدواری او به رحمت واسعه پروردگار عالم، به فرجامی نیک که همانا جوشیدن چشمه مبارک زمزم است به امر الهی در مجاورت خانه خدا، ختم می گردد. همان رحمت واسعه و برکت شاملهای که سعادت ابدی و بهشت جاودان جوار رحمت الهی را نوید می دهد. رحمت شاملهای که چشمه مقدس زمزم نمادی از آن است. لذا هرگاه زائر بیتالله الحرام یک چنین سفری را با آن همه مراحل معنوی و منازل روحانی، با نیت پاک و عزمی استوار بپیماید، می توان امیدوار بود که رحمت و مغفرت واسعه الهی شامل حالش گردد و دروازههای معنویت و ملکوت اعلی به رویش گشوده شود. البته نشانه این برخورداری، صفای درونی حاجی و عمل صالح اوست که تا پایان عمرش می تواند تدوام یابد.
حاج دکتر سوران کردستانی